Απευθύνεται σε ζευγάρια ανθρώπων που επιθυμούν να διερευνήσουν ζητήματα επικοινωνίας, τα οποία άπτονται της σχέσης τους σε ένα πλαίσιο εχεμύθειας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Η συντροφική ζωή είναι μια επιλογή που σε διαφορετικές στιγμές φέρνει το ζευγάρι αντιμέτωπο με προκλήσεις και διαδικασίες διαπραγμάτευσης και αναθεώρησης του αξιακού τους συστήματος (τι είναι αγάπη, φροντίδα, δέσμευση, ελευθερία, τι σημαίνει «μαζί»…) Το «πάντρεμα» δυο τρόπων επικοινωνίας είναι μια ζωντανή και δυναμική διαδικασία η οποία, μεταξύ άλλων, εν δυνάμει φέρνει μαζί της χαρά, απόλαυση, δημιουργικότητα, συντροφιά και την ίδια στιγμή απογοήτευση, πόνο, αμφισβήτηση και ανασφάλεια. Η συμβουλευτική ζεύγους έρχεται ως μια επιλογή για όσα ζευγάρια επιθυμούν να συζητήσουν τη μεταξύ τους σχέση και της δυσκολίες της σε ένα διαλογικό πλαίσιο χωρίς επίκριση για τη σχέση τους.

Μέσα από τη συστημική θεραπεία, δημιουργείται η ευκαιρία για να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ θεραπεύτριας και ζευγαριόυ για το πώς αυτό το οποίο βιώνουν είναι σε άμεση σύνδεση με το περιβάλλον τους, τις σχέσεις ζωής τους, και το ευρύτερο πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο και όχι αποκομμένο από αυτά. Έτσι, μέσα στις συνεδρίες έρχονται οι φωνές των σημαντικών Άλλων που συν-δημιουργούν την πραγματικότητα και την καθημερινότητα του ζευγαριού και αλληλεπιδρούν άμεσα ή έμμεσα με τη σχέση τους. Φωτίζονται λιγότερο ή περισσότερο λειτουργικές πτυχές του τρόπου επικοινωνίας τους, οι οποίες είναι λογικό και σύνηθες να χάνονται μέσα στην απαιτητική καθημερινότητα.

Στην περίπτωση ψυχοθεραπείας ζεύγους δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα συν-θεραπείας, δηλαδή η παρουσία δύο θεραπευτριών/ών.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ατομική
Ψυχοθεραπεία

Περισσότερα

Ψυχοθεραπεία
Ζεύγους

Περισσότερα

Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Περισσότερα