Η Όλγα Αλεξιάδου είναι Ψυχολόγος και Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια με εμπειρία στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία ενηλίκων, εφήβων και οικογενειών. Πραγματοποίησε τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την τετραετή ειδίκευση στη Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στην Βραχεία Θεραπεία Εστιασμένη στη Λύση (Solution Focused Brief Therapy) στο κέντρο Bienestar, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχοθεραπείας Εστιασμένης στη Λύση.

Έχει εργαστεί επί χρόνια σε διάφορα προγράμματα της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και σε κοινωνικές δομές Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ενήλικο πληθυσμό, εφήβους και παιδιά μέσω ατομικής θεραπείας, οικογενειακής συμβουλευτικής, ευρύτερης ψυχοκοινωνικής στήριξης και ομάδων εμψύχωσης. Ως μέλος διεπιστημονικών ομάδων, έχει υποστηρίξει ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες ανθρώπων όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, τα θύματα βασανιστηρίων, οι γυναίκες επιζώσες έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας, οι ηλικιωμένοι/ες και οι άνθρωποι που ζουν στο όριο της φτώχειας.

Έχει παρευρεθεί και έχει συμμετέχει ως ομιλήτρια σε διάφορες ημερίδες και συνέδρια στην Ελλάδα. Το 2021 μαζί με την επί χρόνια συναδέλφισσα της Κοινωνική Λειτουργό Αντιγόνη Αλεξίου συν-δημιουργούν την «εμπνοή», ένα χώρο Κοινωνικής Στήριξης, Ενδυνάμωσης και Ψυχοθεραπείας πραγματοποιώντας ένα κοινό όραμα για τη διεπιστημονική και κοινοτική υποστήριξη των ανθρώπων που βιώνουν κάποιας μορφής ψυχικό πόνο ή/και επιθυμούν την προσωπική τους ανάπτυξη και ενδυνάμωση.

Παράλληλα, έχει υπάρξει εθελόντρια σε διαφορετικά πλαίσια όπως το Κρατικό Θεραπευτήριο της Λέρου, το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου Καλαμαριάς. Το 2020 μαζί με άλλες Solution- Focused συναδέλφισσες ψυχοθεράπευτριες συν-δημιούργησαν την Ομάδα Βραχείας Ψυχολογικής Υποστήριξης in days of Covid-19 ως δράση αλληλεγγύης μέσα στη συνθήκη της πανδημίας και του εγκλεισμού.

Από το 2021 είναι τακτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.).

Η Όλγα Αλεξιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Γρεβενών.

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ