Στην «εμπνοή», η Κοινωνική Λειτουργός, Αντιγόνη Αλεξίου και η Ψυχολόγος, Όλγα Αλεξιάδου οργανώνουν κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων με συγκεκριμένες θεματικές με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση ομάδων ανθρώπων . Αντιλαμβανόμενες αφενός ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες ως προς τον τρόπο μάθησης και αφετέρου ότι πολλοί άνθρωποι αναζητούν πλαίσια εκπαίδευσης προσφέρουμε οργανωμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο να ανοίξουμε ένα διάλογο γύρω από συγκεκριμένες θεματικές, να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε απορίες και ανησυχίες αλληλεπιδρώντας από την πλευρά μας ως επαγγελματίες και επιστήμονες.

Στα εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν από 4 έως 6 άτομα, λαμβάνουν χώρα σε ορισμένο αριθμό συναντήσεων και η κάθε συνάντηση διαρκεί συνήθως 3 ώρες.

Η ημερομηνία έναρξης των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων καθώς και η πλήρης περιγραφή τους ανακοινώνεται στη σελίδα μας στο Facebook «εμπνοή» Χώρος Κοινωνικής Στήριξης, Ενδυνάμωσης και Ψυχοθεραπείας τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη της. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ενδεικτικά, οι θεματικές ενότητες αφορούν:

  • Σχολική διαρροή και σχολικός εκφοβισμός (bullying). Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς ή/και άλλους/ες εμπλεκόμενους/ες στο χώρο της σχολικής κοινότητας.
  • Τα παιδιά και τα συναισθήματα τους
  • Σεξουαλική αγωγή και ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού (για παιδιά και εφήβους)
  • Διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας
  • Εργασία στο πλαίσιο υποστήριξης προσφυγικού πληθυσμού
  • Μονογονεϊκότητα : «προκλήσεις και δυνατότητες»